Германската промоутърска компания “Зауерланд” реагира на обвиненията на Кубрат Пулев, че преговаря зад гърба му за мача със световния шампион Антъни Джошуа за титлата на Международната боксова федерация (IBF). Както е известно, миналата седмица изтече информация, че двете страни са постигнали договорка за датата на предстоящия сблъсък - 28 октомври.

Вчера обаче Кобрата заяви, че от известно време насам комуникацията между него и промоутъра му “Зауерланд” не е никак добра и преговорите с представителите на Антъни Джошуа се водят без неговото знание и участие. Недоволството на Пулев е свързано с краткия срок за подготовка, която му се дава, като той наблегна на това, че за него финансовата част не е най-важната и той иска да бъде готов да се боксира за победа. Българинът обвини промоутърите си, че гледат само печалбата и колко пари ще приберат от сблъсъка.

“Споразумението е за края на октомври. Общо два месеца за подготовка. Определено са достатъчни. Все още преговаряме къде да се проведе срещата. Разговаряме и за Кардиф, и за Лас Вегас”, заяви един от собствениците на компанията Кале Зауерланд пред “Здравей, България”.