Украинската боксова легенда в тежка категория Владимир Кличко разкри, че дори и хонорар от $20 млн. няма да промени решението му за реванша с Антъни Джошуа. Ветеранът мислеше доста време дали да се бие отново с британския боксьор, но в крайна сметка реши да окачи ръкавиците на пирона, пише sportal.bg.

Имаше хиляди причини, поради които да се съглася на реванш, с който да приключа кариерата си, обясни Кличко. Докато вземах решението, усетих, че част от мен е мъртва. Видях как мотивацията ми не е, както преди. Ако бях продължил да се бия само за пари, щях да нараня себе си, допълва Кличко.

Кличко призна, че е имал 100 причини да продължи и още толкова да спре с бокса. Планът ми беше да спечеля мача и да продължа, бях обсебен от победата. След това имах 100 причини да продължа и още 100 да спра. Когато взех решението да се оттегля, част от мен умря. Но забелязах, че мотивацията ми вече е на друго място. Дори тези 20 млн. евро, които щях да спечеля от евентуалния реванш, не можеха да ме накарат да продължа. Само за пари, щях да заблуждавам себе си, каза Кличко пред „Билд“, цигиран от udarsport.bg.

Украинецът призна, че е бил близо до оттегляне от бокса още през 2009 г. През 2009 г. в мача с Руслан Чагаев скъсах бицепс на лявата ръка. Направиха ми операция, но след това започнах подготовка прекалено рано и го скъсах пак. Направиха втора операция, а докторът ми каза: Оправих го, но ако не внимаваш, ще го скъсаш отново, добави Кличко.

Той все пак е доволен, че е сложил край на кариерата си по собствено желание: „Оттеглих се при моите условия. Не ми се налагаше да спра, защото съдбата ме е притиснала до стената. Сърцето и душата ми намериха мир.

Кличко призна, че е получил съобщение от майка си, която му написала: „Браво!“. Сега украинецът се занимава с бизнес и с мотивационни речи. През май той изнесе лекция за предизвикателствата в Орландо.