Световният шампион в тежка категория на Международната федерация по бокс и Световната боксова асоциация Антъни Джошуа е изправен пред сериозен проблем и е напълно възможно да се раздели служебно с един от поясите си. 

След отказването на Владимир Кличко отпадна вариантът за реванш между двамата в Лас Вегас в края на тази година, което означава автоматично, че Джошуа трябва да се съсредоточи върху задължителните защити на титлите си. Както е известно, официален претендент за пояса на IBF е Кубрат Пулев и неговите представители заедно с промоутърите на Джошуа вече водят преговори за въпросния дуел. Само че WBA настоява за провеждане на задължителна защита срещу техния офиицален претендент Луис Ортис и в изявление по случая дори поставя ултиматум на Джошуа, пише sportal.bg. 

“WBA заповядва на екипите на Джошуа и Ортис да започнат преговори помежду си. Припомняме, че на 11 януари 2017 година до двете страни беше пратено изискването победителят от Кличко - Джошуа (на 29 април) да се изправи за задължителна защита на титлата срещу Ортис в рамките на 120 дни. 95 дни отминаха и съответно WВА заповядва на двете страни да започнат преговори. И двата екипа са наясно, че към 3 август имат 30 дни да постигнат договореност или WBA ще насрочи друг мач”, пише в изявлението на асоциацията.
Това означава, че Джошуа има наистина малко време да се разбере и с двамата официални претенденти, ако не иска да загуби служебно някой от поясите си.