Световният шампион на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация Антъни Джошуа обяви, че следващият му мач верояно ще бъде в средата на ноември и затова ще започне тренировъчния си лагер през август. Англичанинът призна, че не знае кой ще му е съперникът - Владимир Кличко или Кубрат Пулев.

Следващият ми мач ще е с Кличко или Пулев и бих казал, че ще се проведе в края на октомври, в средата на ноември или най-късно през декември. Мисля, че най-подходящо и най-реалистично е да говорим за средата на ноември, което означава, че ще започна тренировъчния лагер през август, за да имам три месеца подготовка преди срещата. Странно е, че ще се готвя за мач, а не знам кой ще ми е съперникът, но има начини да тренираш по-общо. Например, важното ще е да си върна ритъма и бързината, защото те се губят, реакциите стават по-бавни и мога да се готвя в тази насока. Обръщам внимание на основните неща в тренировките и ще се постарая след това да изчистя някои по-дребни детайли, обясни Джошуа по “Скай”.

По-вероятно е към момента Кличко и Джошуа да направят дългоочаквания реванш на мегасблъсъка си, а след това победителят да направи задължителна защита на пояса на IBF срещу Кубрат Пулев Очаква се Кичко да оповести окончателното си решение дали ще се възползва от клаузата си за реванш до десетина дни. В такъв случай победителят ще играе с Кобрата вероятно през април следващата година.