Кубрат Пулев може да изчака реванша за световните титли на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA) между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, като едва след това изиска мач с англичанина. Промоутърът на Кобрата Кале Зауерланд заяви, че дори да изчакат реванша, ще искат гаранция, че победителят ще защитава титлата си срещу българския боец. В такъв случай пък Пулев ще изиграе някакъв мач през есента, за да не се изправя срещу шампиона без подготовка.

Беше невероятен мач, супер за бокса. Невероятна реклама и аз лично като фен бих искал да гледам реванша. Но като промоутър на Кубрат Пулев не съм особено щастлив, защото се грижа за момчетата си и това ми е работата, обясни Зауерланд пред "Boxing News", цитиран от sportal.bg.

В крайна сметка задачата ми е да осигуря на Кубрат мач за световната титла, и то при добри условия. Имам едно желание - ако има реванш веднага, то след това Джошуа да планира Пулев като следващ съперник. Аз съм убеден, че Джошуа ще спечели реванша, така че при всички положения ще гледаме Джошуа - Пулев, въпросът е кога точно ще е. Или от IBF ще им дадат да играят реванш преди нашия мач, или няма да им дадат, допълни промоутърът.

Самият Пулев предпочита да се изправи срещу Джошуа. Той дори получи предложение от неговия лагер преди време, но го отказа, защото условията като задължителен претендент са по-добри. Сега дори да има реванш, ще искаме гаранция, че победителят ще се изправи срещу Пулев веднага. Не мисля, че Джошуа ще избере да оваканти пояса, защото шампионите не обичат да правят така. Кубрат тренира за мач с Джошуа от известно време, може би от около година. Ако трябва да изчакаме реванша Джошуа - Кличко, то тогава ще насрочим някакъв мач за Кубрат през есента. Ясно е, че няма да го изпратим срещу Джошуа без никаква подготовка, допълни Зауерланд.

Припомняме, че преди броени дни Кобрата заяви, че не е склонен да чака реванш между Джошуа и Кличко и настоява регламентът да се изпълни незабавно и той да се бие с Джошуа за пояса на IBF.

Междувременно Зауерланд си припомни как се е стигнало до загубата на Кобрата от Владимир Кличко през 2014 година, предвид възможността отново да има такъв мач в близко бъдеще. Такъв вариант може да стане факт, ако украинецът спечели реванша с Антъни Джошуа и съответно трябва да защитава титлата ан IBF срещу Кобрата. Ако гледате пак първия рунд, ще видите, че Пулев удря Кличко и чак след това украинецът контрира с нещо, дошло от небесата като отчаян ход. Пулев го разтърси и Кличко извади голям късмет, че записа такова попадение при контрата си, казва Зауерланд.

Това беше най-странният мач на Пулев, загубата дойде заради тактическа грешка. Уволнихме треньора още преди да се е прибрал в съблекалнята. Просто шантава вечер. Сега е съвсем различно с Ули Вегнер, който е най-успешният треньор в Европа с 14 световни шампиони зад гърба си. Никой не може да се сравнява с него по създаване на шампиони в последните 20 години, така че ни очаква страхотен мач, каза още Зауерланд.