Нестандартно посрещане получиха първокурсниците в най-елитното училище в Пловдив - ЕГ "Пловдив". Те получиха рози от по-големите възпитаници на школото.

Въпреки недовършения ремонт настроението на първия учебен ден бе повече от празнично.

Под звуците на националния химн и с издигането на трибагреника на Република България стартира учебната 2018/2019 година в школото. Най-важният акцент в богатата програма бе посрещането на осмокласниците.

Възпитаници на Английската гимназия от 12 А клас подариха на всеки един от новите ученици червена роза и под ръка заедно с тях пристъпиха училищния праг. 

"Здравейте учители и ученици на ЕГ "Пловдив", скъпи мои малки и по-големи приятели! Добре дошли уважаема г-жо Киркова и г-н Ралев и на всички наши гости. След лято изпълнено с дупки, къртене и недовършени ремонти най-сетне днес съм усмихнат! Не можете да си представите колко съм радостен, че ви виждам, и че отново сме заедно. Днес отново чувствам тази сила, която е скрита зад думите Английска гимназия. Честита 61-ва годишнина и на добър час! - с тази реч директорът на ЕГ "Пловдив" Николай Радев даде старт на учебната година. 

Местят в друга сграда учениците от Английската в Пловдив, ако ремонтът не завърши СНИМКИЕдва 20 % от дейностите по сградите са завършени, търсят варианти за ремонтите

Тази година, осмокласниците с най-висок бал от проведените матури са 264, а името на ученичката, която изкара максимален брой точки на външното оценяване - 495т. от общо 500т. е Христа Чипарова. Тя е възпитаничка на ЕГ "Пловдив" и ще учи в 8 Д клас в учебното заведение. 

През изминалата година Езикова гимназия „Пловдив“ бе на 3-то място място по успех сред всички училища в страната, а учениците ѝ не веднъж са били първенци на национални и европейски олимпиади.



Учители, ученици и родители демонстрираха добро настроение и желание за успешен старт и ползотворна учебна година.

Както всяка година и този път учениците облякоха задължителните елементи на униформата на училището- фишу за момичетата и вратовръзка за момчетата.

След тържественото откриване, голяма част от учениците свалиха униформите и се премениха с тоалети, трепетно избрани за първия учебен ден. Повечето от тях се отправиха към кафенетата на Центъра, където всяка година традиционно се събират ученици от всички училища, за да се почерпят за новата учебна година и да си разкажат как е преминала лятната ваканция на всеки от тях.