Булевард  „Васил Априлов” няма да се отвори тази седмица. Въпреки че строителите са почти готови от администрацията са решили, да се изчака полагането и на последния слой асфалт, преди да са махнат бариерите. Причината са шахтите, които стърчат с няколко сантиметра и могат да станат инциденти.

От фирмата са заявили, че им трябват два дни с целодневно температура над 5 градуса, за да положат последния слой. Това трябва да се случи до 3 март. Кметът заяви, че това е с няколко месеца по-рано от планирането.

Припомняме, че строителните дейности по същество на булеварда започнаха през есента на 2017 година. Преди това от ЕВН положиха топлопровод, а от ВиК смениха магистралния водопровод. Реконструкцията струваше близо 2 млн. лева от „Войнишка слава” до „6 септември”.

Градските власти вече подготвят трасето и за разширение. Предвижда се западният тротоар да стане разделителна ивица, а пътят да се разшири. В бюджета за 2018 година са предвидени 2,7 млн. лева за разширението на булеварда, като предстоят и няколко отчуждителни процедури. Ако няма проблеми с тях , разширението може да стартира.