Днес изтече двуседмичната карантина за бяс на питбула убиец от село Мокрище. Съдбата на кучето, което отне живота на 3-годишно дете в пазарджишкото село, предизвика лавина от емоции и много коментари в социалните мрежи. Досега тя беше неясна. Но преди минути във Фейсбук се появи снимка и една-единствена дума: Успяхме!

И двете са публикувани на страницата „ВОТАН – нов живот за питбула“. Това е единственото регистрирано в България сдружение с нестопанска цел, със седалище в София, чиято дейност е изключително насочена към приютяване на изоставени, малтретирани, с проблеми в поведението или използвани за боеве кучета от породата американски питбул териер. До момента сдружението неведнъж е упражнявало сътрудничество със служители от МВР-Пазарджик относно проблемни казуси с представители на подобни породи кучета и стопаните им и ефективността винаги е била налице - така определят самите те себе си.

По-рано ви съобщихме, че агенцията по безопасност на храните трябва да се произнесе къде да бъде въдворен питбулът. Очевидно това е Вотан.

От 40 минути, когато е качена снимката, вече има 700 харесвания и 130 коментара. Под поста във Фейсбук моментално се изсипа лавина от коментари, в огромната си част които изразяват радостта на хората от случилото се:

- Браво Нинка! Браво на ВОТАН! Спокойна съм вече за кучо!

- Най-добрата новина! Адмирации!

- Браво, хора! Кучето е в най-добрите за него ръце!

-  Супер!! Браво!! Направо ми се насълзиха очите!

- Това е една от най-хубавите новини, които чета напоследък. Респект към вас!