„Валери Симеонов извършва разрушителни действия. Не зная поради каква причина. С нападките си към Атака или ВМРО изглежда, че Симеонов се опитва да върне ДПС на власт. Ако трябва да бъдем честни, без мен и Каракачанов Симеонов нямаше да е вицепремиер. В крайна сметка ако той сече клона, на който седи, или ще падне, или ще падне на друг клон, който обаче е гнил”, това заяви лидерът на Атака Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.

,,Наличието на чума по животните е факт. Има такова заболяване. Казвам го, защото в началото имаше внушение, че няма и че животните са убивани едва ли не от садизъм. Чума има и тази чума е опасна. Ето защо са необходими много сериозни и стриктни мерки'', каза Волен Сидеров и добави, че липсата на информираност предизвика острите обществени реакции по темата. ,,Хората не бяха уведомени и това беше голяма грешка.

Въпреки това хората не бива да се притесняват – всички засегнати ще бъдат обезщетени'', посочи още лидерът на Атака. Той коментира, че темата се превърна в политически казус и заяви, че някои вместо да помогнат в ситуацията, мътят водата. ,,Ако влизат пари в хазната, какъв лобизъм да има? Това е добре'', отговори Сидеров на въпрос дали има лобизъм по отношение на акциза бездимните цигари.