По повод непреходните амбиции на Слави Трифонов да влезе в политиката и новия му проект "Кастинг за политици", лидерът на "Атака" призова Дългия лично да поеме отговорността: "Теренът е свободен, моля!", обърна се националистът към шоумена.

Сидеров хвърли ръкавицата на Слави Трифонов и го призова не да прави формати за проверка на годност на един или друг или пък само да показва кривиците на управляващата върхушка, а да се заеме с дела.

"Ако искаше да влиза в политиката, да заповяда. Това е мъжкото. Досега можеше да дойде. Като иска, като е голям критик на сегашните политици, на сегашната политическа класа и прочие, и знае какво трябва да се направи, да заповяда. Ето, теренът е свободен, моля! Освен това той има предимството, че си води политиката през едночасово предаване всеки ден", настоя Сидеров в интервю за 24 часа.

В него той настоява, че години наред е защитавал Трифонов, когато навремето бил свален от Канал 1, но сега палачинката се обърнала.

"Тогава бях зам.-главен редактор на "Монитор" и съм писал статии, с които защитавах кукувците, "Хъшове" и т.н. Той би трябвало да ми е благодарен, защото от мен лошо не е видял. Но през 2005-а, когато влязох в политиката и "Атака" проби, изведнъж Слави Трифонов започна злостна, яростна и лъжлива кампания срещу мен. Водих дела, осъдих го за лъжа и клевета, но какво от това? Значи един осъден за лъжа и клевета човек продължава да бъде водещ на предаване, претендира да бъде ментор и критерий за политически морал. Даже прави кастинг за политици", изумява националистът.

Според него шоуменът го е страх и се крие зад кастинга, който спретна в нета за евентуална формация на политическа основа.

"Въпреки това не смее да направи крачката. Ами да направи влизането в политиката, да се пребори. Какъв му е проблемът? Защо трябва да го обсъждаме като някаква евентуална хипотетична сянка, която виси над нас? На мен ми е смешно даже това", допълва той.

Сидеров споделя още, че познава Слави от студентските години, преди 1989-а година.

"По една случайност бяхме даже в една компания. Имах една приятелка от Музикалната академия и покрай нея се въртяха тези, които след това станаха "Ку-ку бенд", начело с Трифонов. Но той не можеше да се каже, че е начело, защото той идваше, разказваше няколко вица, на които никой не се смееше, и си тръгваше. А след това другите оставаха с момичета... Това е живата истина, сега не си го измислям.

Даже това ми обяснява след това амбицията - такъв човек, който е бил пренебрегван от жените на млади години, след това си го изкарва по друг начин. Той иска да властва. И да, той си направи своята властова територия, и тези, които са работили с него, после разправят, че бил такъв... Авторитарен. Мачка, и така нататък... Сега, като ми кажат: "Вие страхувате ли се?", как ще се страхувам от човек, който го знам, че просто не му вървеше с момичетата... Какво да направя сега. Как ще се страхувам?", настоява той.

Националистът е откровен и за отношенията си с лидера на ГЕРБ и премиер на страната Бойко Борисов.

"С Борисов сме минали през различни фази - и с конфронтация, и с подкрепа... Винаги сме имали едно, така да се каже, мъжко отношение. Дори в периода, в който сме се сблъсквали. Защото просто знаем и двамата, че няма лицемерие и подлост. Двама мъже могат да се скарат. Могат и да се сдобрят. То това е силата... Това мъжът го носи в себе си. Мъжът, истинският мъж, е едно неостаряващо момче всъщност. Така че винаги има нещо такова, момчешко. Но пък, като минеш през тази мелница на политиката - Борисов мина през много изпитания, аз също, ти разбираш, че това не може да бъде трайно състояние. Не може да си в непрекъсната вражда с някого.

Това протече и в отношенията ми с Валери Симеонов, с когото имахме периоди на сблъсък и на омерзение. Но и двамата разбрахме, че това не води доникъде. И слава Богу, че го разбрахме. Другото не е хубаво като усещане - все едно си непрекъснато в една напрегнатост, а това е енергия, това ти я иззема и ти не може да правиш нищо друго. В някакъв момент си казахме с Валери: "На години станахме. Какво, ще бъдем сърдити старчета ли?" И така. Дано това да е трайно. Аз поне правя така, че да е последователно и трайно, да няма повече обрати, защото няма смисъл и от това не печелим. Времето върви, страната има нужда от добри неща, които да се направят. Омерзението не води до хубаво", категоричен е лидерът на "Атака".