Вариантът „Обединени патриоти“ да се явим заедно на евроизборите не е изключен, но има белези на разтрогване на брака.

Така председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров коментира пред медиите в парламента отношенията в т.нар. малка управляваща коалиция. Повод за нови напрежения създаде  декларацията на НФСБ, разпространена тази сутрин, в която се казва, че преустановяват преговорите с ВМРО за общо явяване на евроизборите  на 26 май.

 Сидеров коментира темата за общото явяване на вота така: „Поне осем месеца поставям този въпрос и вече реших да не го поставям, защото започва да излиза, че много настоявам. Започнаха да вървят такива слухове, че аз държа да водя листа, поставям условия и прочее. Затова престанах да поставям този въпрос!“ И добави: „Както се получи - така“.

 „Това е тяхно право. Това хвърля някаква светлина“, коментира Сидеров декларацията на партията на Валери Симеонов.

„Не е изключен вариантът ВМРО, „Атака“ и НФСБ заедно да се явим на евроизборите. Въпреки че все повече белези има за разтрогване на брака. Нямаме имущество да делим...“, каза все пак Волен Сидеров.
Според него вотът за ЕП е важен за всеки и затова не разбира защо се омаловажава от Валери Симеонов.

На въпрос на журналисти стабилна ли е коалицията Обединени патриоти, Сидеров попита на тях дали не им е омръзнало постоянно да го питат това. „Аз никога не съм бягал от събиране на коалиция. Никога не съм бягал или бойкотирал такива срещи“, добави той.

Като председател на ПГ на ОП Сидеров обясни, че няма проблеми да събере колегите си. „Наистина ли се тревожите?“, попита той журналистите и заяви: “Трогвате ме!“. „Още днес ще се обадя на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, sms ще им пусна“, обеща лидерът на „Атака“