Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов наблегна повече на местните избори през есента, отколкото на предстоящите през май европейски такива в откриващата си реч по време на националната предизборна среща на партията в НДК. Цветанов каза, че лято няма да има, тъй като работата по местния вот ще е много тежка и сложна.

Започваме подготовка за европейските избори, но основният акцент е подготовката ни за местните избори. Убеден съм, че европейските избори и победата, която ще постигнем на тях, ще ни дадат тласък за местния вот. Юни ще направим анализ на резултатите и след това ще оформим листите за кметове и общински съветници, каза Цветанов.

Според него юли или август ще се вземат окончателните решения кой ще води местната листа на политическата сила. Цветано каза още, че целта на партията е досегашните 130 кмета на ГЕРБ да се увеличат с още 30-40. Той призова гражданите да гласуват на евроизборите на 26 май, независимо от дългия уикенд тогава /24 май е почивен ден/ и вероятността доста от хората да отидат на почивки.