Вчера много ясно се видя, че правителството няма проблем да води диалог с животновъдите. Техните искания бяха чути, беше постигнато съгласие. Имаме проблем с онези на протеста, които не бяха животновъди – там имаше хора с камуфлажи, с бръснати глави, те са отишли там, за да създадaт хаос. Цялата акция по темата е акция срещу националната сигурност от г-жа Нинова. Това каза в сутрешния блок на БТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

В селото, в което се случи чумата, има хора с луксозни коли, които изобщо не са от селото. Те са отишли там да правят провокации, добави Биков.

Това е част от една много по-голяма атака срещу държавата. Тази атака идва от няколко центъра. Първият е Цветан Василев - с медии, сайтове, които пускат "новини" за гръцки острови и къщи в Барселона. Вторият е организационният център на "Позитано" 20 и г-жа Елена Йончева. Г-жа Йончева е съдружник в офшорна фирма, която според разследване на "Дневник" е от офшорките на Цветан Василев. Мрежата от сайтове на "Позитано" пуска новини като тази, че правителството взема 3 млрд. лева, за да избие овцете и да засели в тези райони мигранти. Главната цел на тази атака е създаване на хаос, дестабилизация на държавата и връщане на БСП от президента във властта по служебен път, защото те не могат да спечелят изборите, каза още Тома Биков.