Активна благотворителна кампания в помощ на 25-годишната Елизабет Донкова от Шумен се провежда в социалните мрежи. Активно към акцията за набиране на средства се присъединяват и пловдивчани. Студентите от Медицински университет Пловдив поеха инициатива, за да спасят живота на едно момиче, което има жажда за живот, за успешно бъдеще и да бъде пълноценна като всички останали. Тези нейни стремежи и мечти са възпрепятствани от тежкото заболяване лимфон на Ходжкин.

Всички приятели, близки, роднини на Ели се обръщат със зов за помощ към всички имащи възможност и желаещи да помогнат със средства. Следващата стъпка в нейното лечение е трансплантация на костен мозък. Срокът за извършване на операцията е една седмица, а цената е 200 000 лв. В кампанията за набиране на средства само за едно денонощие, българи, живеещи в чужбина са събрали 7 000 евро.

Студенти от Медицински университет в Пловдив са поставили кутия за дарения във втори блок на общежитията на висшето училище. За утре те организират благотворителен базар в двора на общежитията, на който ще бъдат продавани книги и учебници, а сумите ще отидат за лечението на Елисавета… за да може тя отново да пее, да твори, да се усмихва и мечтае.

Ето и дарителската сметка на името на Елизабет Стилиянова Донкова:

IBAN: BG77RZBB91551009773148

BIC: RZBBGSF