След като кметът на Тракия изпробва нововъведения електрическия скутер и направи обиколка на квартала, от днес още четири от превозните средства влизат в действие при изпълнение на служебните ангажименти на служителите от кметството в „Тракия”.

Кметът на Тракия инспектира района с електрическа триколкаСкоро можем да видим администрацията масово да използва екотранспорта

Те ще могат да се ползват при проверки или обходи на района. Скутерите имат възможност за пробег до 40 километра с едно зареждане на батерията, което продължава до 5 часа.  

„Тестовете показаха, че електрическите скутери са изключително удобни и със завидна бързина стигаме до всички точки на района. Радвам се, че работещите в нашата администрация „пречупиха” мисленето си и с готовност ще използват този транспорт с грижа за околната среда. Електрическите превозни средства едновременно са и икономични, и екологични”, заяви кметът Костадин Димитров.

В района има над 15 км велоалеи, които осигуряват по-бързо придвижване до всички микрорайони, а въвеждането на електрическите скутери е един вид надграждане, защото до момента служителите на кметството използваха велосипеди при изпълнение на служебните си ангажименти.