Председателят на парламента Димитър Главчев отстрани от пленарното заседание лидера на БСП Корнелия Нинова, след като прочете декларация, предаде агенция „Фокус“. Главчев заяви, че ще я отстрани само за едно заседание, като се позова на това, че оскърбява Народното събрание. Той отстрани и депутата Антон Кутев за две заседания. След като отстрани Корнелия Нинова, депутатите от БСП започнаха да скандират „оставка“.

В декларацията си Корнелия Нинова заяви: „Разбирате ли какво правите с гласуването и поведението си по предложението ни да бъде изслушан министър-председателят? Той твърди публично, че има хора, които се занимават с наркотрафик и купуват гласове от затворници и вие оправдавате това. Констатирам и не е наша работа, но моля да се замислите. Не позволявате ли по този начин да бъдат издадени присъди предварително, подобна на тази, която Цветанов изказа срещу лекарите. Какво е това? Тотално нарушаване на принципите на правовата държава. Защо позволявате на български министър-председател, който и да е той, тотално да руши институциите?“, запита Нинова.

От своя страна Димитър Главчев заяви: „Не сте на пленум на БСП. Уважаеми колеги от БСП, заемете си местата. Г-жо Нинова, напуснете залата, не сте на пленум на БСП“. Накрая Главчев прекъсна заседанието за 10 минути, докато Корнелия Нинова напусне залата. По време на прекъсването председателят на парламента свика извънреден председателски съвет.