Депутатите на НФСБ снемат доверието си от Волен Сидеров като председател на парламентарната група на "Обединените патриоти ". Това заяви зам.-шефът на групата Валентин Касабов в присъствието на останалите депутати от партията на Валери Симеонов. Като следваща стъпка НФСБ ще иска оставката на Сидеров като шеф на групата още на следващия коалиционен съвет, съобщава „24 часа”.

Причина са слайдовете от името на Сидеров на черния екран на спряната телевизия "Алфа" срещу Валери Симеонов, в който той го обвинява, че е вицепремиер на Джордж Сорос. Депутатите на НФСБ няма да напускат групата на ОП, но вече ще се представляват от Валентин Касабов и Борис Ячев. Публичните изявления и поведението на Сидеров в страната и чужбина, включително в Русия, не следва да се обвързват с "Обединени патриоти", заявиха от НФСБ. И обвиниха Сидеров в "поредното нарушение на споразумението на коалицията". Това са поредните лъжи на Сидеров в неговата телевизия, поредица от действия и лъжи срещу нашата коалиция, голямата коалиция и България. Неговите интереси са да защитава само и единствено Русия и така работи срещу България, коментира Касабов. Решението на НФСБ няма да доведе до разпад на управляващата голяма коалиция, увери Борис Ячев. До месец НФСБ ще вземе решение за евроизборите.

"Единството на патриотичните сили винаги е било фундаментално важно за ВМРО. Незряло е да се разрушава постигнатото." Това заяви зам.- шефът на групата от страна на ВМРО Искрен Веселинов в коментар на скандала между другите двама партньора в коалиция "Обединени патриоти" - "Атака" И НФСБ.

"Нямаме желание да вземаме страна, ще търсим разговор на коалиционен съвет и се надяваме събитията да са обратимо", коментира Веселинов. "Стремежът на ВМРО бил да се запази коалиционното единство. Вярваме в държавническото начало на партньорите ни и апелираме към него, за да бъдат преодолени различията и правителството да остане стабилно", допълни Веселинов.