Отрова, разхвърляна в пловдивския квартал "Съдийски", започна да изтребва масово котките в района. За това сигнализираха граждани в района, които от няколко дни се натъкват на трупове на животинките. 

Хората са сигурни, че става дума за злонамерена атака срещу кучетата в квартала, като именно смъртта на четириногите домашни любимци е крайната цел.

"Това е геноцид, изтребление над беззащитни създания. Не знам кой изверг е способен на това", коментира пловдивчанка. Сега най-обсъжданата тема между кучкарите в квартала е именно разхвърляната отрова, а стопаните се предупреждават взаимно да следят техните питомници да не поглъщат нищо от земята. Огромна опасност дебне както животните, така и децата, които често лапат ръцете си, след като са пипали земята, а дори опитват да поглъщат намерените субстанции. 

Припомняме, че преди няколко седмици злонамерено поставена отрова отне живота на Перелик на Младежкия хълм. 

И Перелик си отиде, пловдивчани искат видеонаблюдение в парковетеПрез последните години бяха отровени десетки домашни любимци, но няма нито един заловен изрод

Печалната кончина на голдън ретривърът стана обединяващ фактор за всички пловдивчани, които инициираха петиция за поставяне на камери и осветление на местата, където ежедневно се разхождат кучета, както и на площадките, предназначени за целта. 

Петиция за безопасен Пловдив за нашите деца и домашни любимци, адресирана до кмета Иван Тотев и районните кметове, вече е подписана от близо 1700 души. Тя настоява за:

1. Осигуряване на видео наблюдение и осветление на ключовите места за отдих и разходка на домашни любимци, за жителите на град Пловдив - приоритетно за ЗП Младежки хълм, парк "Бунарджик", парк "Лаута", парк "Рибница","Гребна база" и др.

2. Поставяне на табели с обозначения за събиране на кучешки екскременти, както и контейнери за тази цел.

3. Засилване на физическата охрана на местата за отдих чрез осигуряване на патрулни и цивилни екипи.

4. Поставяне на осветление и видео наблюдение на обозначените места за домашни любимци или така наречените "клетки".

5. Определяне на големи специализирани площадки за разходка на домашни любимци по примера на Община Варна- намираща се в "Морската градина".

6. Ограничаване свободната продажба на отровни вещества в агро и зоо аптеките, както и засилен контрол от страна на отговорните органи, поради високата степен на опасност спрямо населението, домашните и диви животни.