Бурята, която клати бъдещето на коалицията Обединени патриоти, не подмина и Пловдив. След като в последните два месеца постоянно прехвърчат искри между Валери Симеонов и Красимир Каркачанов, пловдивски активист на НФСБ бе доста краен в изказа си срещу ВМРО.

Максим Петков, който е шеф на структурата на партията на Валери Симеонов в район „Централен”, е хванал риториката на лидера си, като сравни ВМРО с пиявици. В емоционален пост в социалните мрежи, той е написал, че от партията на Красимир Каракачанов са си преписали заслугите за отмяната на Истанбулската конвенция, нещо което се случвало често и било присъщо за „пиявиците”.

Структурите на двете партии в Пловдив отдавна не се държат като коалиционни партньори, и то още преди да избухнат серията скандали на национално ниво. Отначалото на мандата  ВМРО и НФСБ в общинския съвет гласуват различно, макар да са в една група. Често първите подкрепят различни решения на управляващите, докато вторите са в крайна опозиция.  

Наложи се дори двете формации да дават отделни пресконференции, за да се разграничават от действията и думите на другите. Повод за това бе брифингът на Славчо Атанасов за наредбата за платеното паркиране. Тогава от ВМРО заподозряха, че депутатът е започнал да работи за предизборната си кампания.

По всички личи обаче, че дните на формацията Обединени патриоти са преброени.  Тримата първи в коалицията Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров, започнаха да си говорят по-често през медиите, отколкото очи в очи. Последният голям спор, който продължава и в момента е, за отношението на Валери Симеонов към руския патриарх. Лидерът на НФСБ нарече главата на Руската православна църква „Цигарен митрополит” и второразрядно съветско ченге. Ответната реакция не закъсня и Волен Сидеров и Красимир Каракчанов поискаха извинение от Симеонов, нещо, което надали ще получат…