Коалиционният съвет номинира Росен Желязков за министър на транспорта. Това заяви Волен Сидеров в Министерски съвет, където заедно с Цветан Цветанов дадоха пресконференция.

В началото на мандата на настоящото правителство Желязков оглави електронното управление, а после бе избран за шеф на Комисията за регулиране на съобщенията.

"Излизаме с данни какво е свършено и какво предстои да се прави. Знаете, в ежедневието, понякога се губи остротата. Затова ние всеки месец ще правим едно представяне, отчет, в който ще казваме какво са свършили министрите, какво предстои да свършат", обясни той. "Стигаме до актуалния момент - указа на президента за освобождаването на Младен Маринов. Този казус се заплете. Лошо за държавата е недобрата комуникация между институциите", каза още Сидеров, цитиран от „24 часа”.

"Ние предлагаме на господин Радев да направим среща, в която да се изяснят абсолютно всички обстоятелства за освобождаването на Младен Маринов и да няма съмнения, че нещо се върши през него. Готови сме да представим всички мотиви, които имаме за освобождаването на Маринов като главен секретар на МВР", обясни още депутатът от "Атака".

"Що се касае до оставките, надяваме се, че президентът ще подпише указа за освобождаване на Младен Маринов", каза Цветанов. "Към настоящия момент той още не е подписан. От изявленията на Радев от Рига останахме с впечатление, че той ще го направи, когато се върне в България, но явно в момента се цели нещо друго", категоричен е той. "Когато има волеизявление от самия Младен Маринов, Министерският съвет е започнал процедура за освобождаването на Маринов. Не желаем конфронтация с президента на страната, Радев явно желае да комуникираме през медиите", смята Цветанов. "Надяваме се, че разумът ще надделее", сподели той и добави:

"Предвиждаме в четвъртък да бъдат гледани оставките, но всичко зависи от президента. БСП най-много настояваха за оставки, нека те се обърнат към техния президент Румен Радев и да се подпише указа за освобождаване на Младен Маринов" "Трите оставки можеше да бъдат гледани и миналата седмица. Сами разбирате, че не желаем да провокираме конфронтация и да действаме по този начин", разясни Цветанов.