Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите за бедствията в Бургас и околностите. Според нея правителството не прави нищо за превенция на наводненията. За пример тя посочи наводненията в Мизия от 2014 г.

Моля ви, проверете как се разпределят парите за бедствия от правителството на Борисов, обърна се тя към медиите. Според соцлидерът ще излезе интересна информация. Загиват хора заради решения на правителството, продължи Нинова с обвиненията.

Проблемът рецидивира всяка година и няма решение, заяви тя и припомни, че от БСП са поискали единен орган за следене на язовирите и имали информация за проблемни места, където не се взимат мерки.

Според нея не трябва централната власт да обвинява кметовете, които нямат пари. Това е бягство от един национален проблем, смята Нинова.

7 каскадни язовира в Бургаско са със скъсани стени, но състоянието на двата най-големи язовира на територията на Бургаския регион - "Ясна поляна" и "Ново Паничарево", е добро и няма опасност от преливане.

Припомняме, вследствие на високите приливни вълни трима души загинаха. Двама души са починали в село Полски извор и един човек в село Равнец. По първоначални данни става въпрос за две жени и един мъж. Един човек от село Полски извор се издирва. Обявено е и частично бедствено положение в област Бургас. Най-сериозни са пораженията в община Камено - в селата Полски извор и Черни връх и в село Равнец в община Бургас.