Политическото инженерство на Слави Трифонов ще успее в зависимост от това какво финансиране е осигурил и кои са хората зад гърба му. Така политологът Емил Кошлуков коментира по Нова телевизия заявката на водещия на "Шоуто на Слави" да търси нови лица за политиката.

Кошлуков припомни, че такива опити вече са правени от Жорж Ганчев и Николай Бареков. "Не е нещо ново и тези опити успяха да преминат 4-те процента и да вкарат депутати в парламента", коментира още Емил Кошлуков. Той каза още, че едно е да си на екрана и друго - на улицата.

"Като влезеш в политиката, трябва да определиш границите - анализира политологът. - Трябва да кажеш в какво си "за" и за какво си против. Не става само да плюеш от екрана и само да коментираш. В момента, в който обявиш програмата, губиш избиратели..." Кошлуков сравни екипа сценаристи на Трифонов с Конституционен съд, който раздава присъди в политиката. Той заяви, че не вижда нищо ново в опита на Слави. "От Ивайло насам ние търсим нови лица и добрия цар", каза още политологът. И обясни, че изборът на хора за политиката не е като конкурс за участие в шоу