След като през седмицата главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че изчезването в сряда на 25-годишния син на столичен бизнесмен не е връщане на "Наглите" (бел. ред. - група за отвличания), днес и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви същото.

Той коментира темата пред журналисти във Варна, преди да вземе участие в десетото юбилейно издание на Летния университет на младежката организация на партията, предаде "Фокус".

Цветанов заяви, че групата на "Наглите" е разкрита. "Решението, което в момента се взе от ръководството на министерството, е да бъде по-оскъдна информацията, която се предоставя към медиите, за да се съхрани животът на това момче и същевременно да създадем повече спокойствие на близките, доколкото е възможно. Убеден съм, че служителите ще свършат своята работа", добави Цветанов.

Той каза още, че не се знае дали става въпрос за отвличане, или има някакви други мотиви за извършване на това престъпление. Повече за изчезването на мъжа около село Герман, където бе открита колата му четете тук. Инцидентът събра цялото ръководство на МВР в сградата на Столичната полиция. По-късно разследващите обявиха, че повече информация по случая няма да дават.

Преди два дни главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че "имаме заложник, който е сред похитители", но и той отрече отвличане да е водеща версия на разследващите, защото увери, че работят по всякакви версии.

Преди време за осъдените от разбитата група "Наглите" се заговори отново, след като стана известно, че първата съдебна инстанция се е съгласила да бъдат предсрочно освободени от затвора. В крайна сметка това не се случи, след като втората инстанция отказа.