"Можеше и да не подпишем такъв договор, години наред не е подписван, затова искам да поздравя премиера Заев и екипа му, защото всички работихме месеци, за да имаме подписан този договор с толкова хубаво име "добросъседство", заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция след подписването на договора за добросъседство с Македония в Скопие.

"Транспортният коридор номер 8 е връзката, която обединява целите Балкани. Той дава възможност на всяка една от страните да търгува и да прави туризъм с всяка друга от останалите", допълни Борисов.

"250 млн. евро са заложени в проекта за жп линия между България и Скопие, които са немалко пари и една част вече имаме от ЕС. Трябва едновременно да се изгради жп линията на територията и на двете страни. Газовата връзка ще даде възможност на Македония да купува газ от европейския газов хъб "Балкан", каза още той.

Македония и България направиха историческа стъпка напред за бъдещето. Намерихме път за развитието на двете държави и на Балканите. Този договор е общ успех. Това каза Зоран Заев след подписването на договора за добросъседство между България и Македония. 

Договорът осигурява открити шансове за икономическо сътрудничество между двете страни.България от днес е още по-добър приятел на Македония, допълни Заев.

Решихме да строим приятелство и да си сътрудничим. Нашите граждани ще имат ползи от това сътрудничество, искаме до открием перспективи пред нас. Днес показваме как от добри приятели ставаме още по-добри приятели, коментира премиерът на Македония.