Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош отказа да се яви пред депутатите от временната комисия за харчовете около ремонта на двореца.

Обвиненият за безстопанственост и нецелесъобразно разходване на средства ексшеф на НДК бе поканен от депутатите заедно с вицепремиера за българското председателство на ЕС в служебния кабинет "Герджиков" Деница Златева, но в профила си в социалната мрежа Facebook той обяви, че няма да отиде в парламента, а вместо това изпраща писмени аргументи по дискутираните от комисията теми.

Боршош посочва, че заседанието трябваше да се състои утре, но беше преместено за днес, за да може докладът от работата на комисията да бъде готов на следващия ден - 25 юли, което според него е невъзможно и несериозно заради обема от информация и документи.

"Някои от членовете на комисията си позволиха преднамерени и крайни изказвания много преди аз да бъда изслушан в комисията. Комисията започна своята работа на 6 юли, проведе само четири заседания в рамките на 21 дни по казус и обстоятелства, изискващи разглеждането на огромен обем документи и запознаването с множество факти и гледни точки. Смятам, че решенията, взети в такива кратки срокове и в условията на медиен натиск, не могат да бъдат безпристрастни и обективни", пише той.

Това според него означава, че с основания има съмнения относно добросъвестната работа и заключения на комисията, както и относно непредубедеността на някои от нейните членове, пише dnes.bg. "В периода, в който комисията заседаваше, настъпиха съществени промени в обстоятелствата -прокуратурата повдигна обвинение. Всички факти и твърдения вече ще се изясняват в съда и затова допускам, че явяването ми пред комисията може да се използва и за други цели, а не само за изясняване на истината", допълва Боршош.