Премиерът Бойко Борисов се обяви за закупуването на чисто нови самолети за бойната ни авиация. Единственото ми изискване за самолетите е да са нови, заяви той по въпроса за новите бойни самолети, които ще бъдат поръчани за ВВС. Той допълни, че трите вида войски - сухопътни, въздушни и морски - трябва да се модернизират паралелно.

Като кажеш нова кола, какво разбираш -да отидеш да си я купиш от магазина нова, а не втора ръка от автокъща. Ф-6, Грипен, Юрофайтър, МиГ, СУ имат заводи с нови самолети, произвеждат нови. Като се купува, барем да е ново, заяви премиерът в уточнение на позицията си цитиран от vesti.bg.

Борисов коментира и често разискваната от него тема за инфраструктурата. Ако за нещо съм неотстъпчив, това е кохезионната политика. С метрото все едно правим нов град. Убеден съм, че без магистрала "Хемус" България след 10 години ще е тежко разделена на Север и Юг, очерта някои от приоритетите си Борисов. Той обаче иска "стратегическа промяна в мисленето за самия транспорт". Такова се изразява в закупуването на нови влакове, защото магистрала "Тракия" е станала тясна, а много коли пътуват вътре с по 1 човек. Според Борисов новите влакове трябва да могат да стигат от София до Бургас за 3 часа и да предлагат на пътниците си интернет.