Желание да участват в политическата инициатива на Слави Трифонов са заявили над 2 000 души. Това съобщава в отворено писмо до медиите шоуменът Слави Трифонов, който преди няколко месеца обяви кастинг за политици - образовани, качествени и морални българи, които искат да участват в реална промяна на политическото статукво и начина, по който избираме и контролираме политиците в България.

В писмото си Слави Трифонов заявява, че процесът не е завършил - "защото всеки, който има желание, качества и възможности, би могъл да се включи".

"Аз лично съм изумен. Оказа се, че българи завършили Йейл, Харвард, Кеймбридж, българи, които имат успешен бизнес навсякъде по света, българи от всички университети в България, българи от целия обществен, политически, професионален и културен живот, изявяват желание да участват в подобен проект. Това е повече от прекрасно и, разбира се, отговорно", заявява Трифонов и гарантира, че осъзнава тази отговорност.

Именно затова той се е свързал с българи, постигнали безусловни успехи, състезавайки се на терена на световната конкуренция, за да се включат и в своеобразна комисия за събеседването. Това, по думите му, са българи, които са преподаватели в най-различни университети в света, успели в различни аспекти и сфери на световния бизнес. 

"Защото, уважаеми съграждани, има такива българи", убеждава Слава Трифонов и посочва, че вече са проведени разговори с много от тях и "за наше голямо удовлетворение, имаме подкрепата на голяма част от тях".

Трифонов посочва и трите теми, по които ще се проведе събеседването:

Просперитетът на българина и просперитетът на българската нация.

Образованието - най-важната част за възхода на нацията.

Съдебната система - основен проблем на държавата.

"Така че, уважаеми съграждани, ние продължаваме", завършва писмото си шоуменът.