Не можем да сложим полицай до всеки разбойник Не можем да сложим полицай на всеки разбойник. Трябва да намерим начин да намалим разбойниците, заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Бюджетът на МВР никак не е малък, сега ще има още 50 млн.лв., добави тя. В полицията имало над 1000 незаети бройки, които постепенно се заемат. Общо 550 млн. лв. ще бъдат отпуснати за полицаи, военни и учители.

"Смятам, че този бюджет е доста по-социален от досега. Това е защото държавата и икономиката върви, каза Стоянова. Провокирана да направи сравнение, като сравнението на Дянков с постна пица, тя каза:

"Ако не слагаме луканка, ще сложим обилно пармезан"

"Основата е растежът на икономиката, оттам може да дойдат възможности за повече разходи. Българската икономика трябва да се преструктурира. Държавата е дала достатъчен стимул с плоската ниска данъчна ставка", добави Стоянова. Тя напомни, че в европейските държави има минимални работни заплати, но по сектори. У нас тя е национална и ще стане 510 лв.

 След години може да се стигне и до минимална пенсия от 300 лв., но за мен това не е правилния модел, каза депутатката. През 2019 г. може да падне таванът на максималната пенсия. За следващата година е предвиден ръст от брутния вътрешен продукт от 4 %. По повод критиките на опозицията Стоянова каза: "БСП са шокирани, че има пари за образование и здравеопазване и понеже трябва да се опозиция, твърдят, че няма да бъдат използвани правилно". Според нея предлаганият от БСП бюджет е "смешен и популистки".