Преди няколко дни вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че ако концепцията му с мерки за интеграция на ромите не бъде приета от парламента с подкрепата на управляващите, той е готов да подаде оставка и да мине в опозиция.

Каракачанов хвърля оставка, ако ГЕРБ не подкрепи мерките за ромитеПартията на Борисов приела предложенията на ДПС, а не на ВМРО срещу радикалния ислям

Днес на среща с министрите на отбраната от НАТО, той потвърди пред журналисти, че е готов да напусне правителството, ако въпросът с ромите не се реши.

"Какъв е смисълът да стоиш в едно управление, в което такъв важен въпрос не се решава", попита той.

Каракачанов обясни, че всяка държава от ЕС е намерила механизми, доста по-строги от предложените от него, да се контролират тези процеси.

По думите му в някои държави директно се отнемат децата от семействата, ако семействата не се грижат за тях добре.

"Дезинтеграцията сред част от това население застрашава България. Крайно време е някой да хване бика за рогата", заяви Каракачанов.

Бареков VS Каракачанов: Игра на фейковеЕвродепутатът, който искаше да екстрадира ромите в Индия, днес се тревожи че са без покрив

"Концепцията е важна, защото повече не може да продължава така в България. Ако питате обикновен българин, кои са трите най-големи въпроса за решаване, това ще бъде един от трите. Част от това население не желае да разбере, че освен права има и задължения. Има роми съвсем нормални хора - живеят, спазват законите, работят, учат", добави още вицепремиерът, цитиран от Нова тв.

Снимка: flickr