Какво се случва с улица „Даме Груев“?, питат се десетки пловдивчани, които живеят в район „Южен“. През последните две години постоянно се говореше от градските власти, че улицата ще бъде ремонтирана и ще добие съвсем различен вид. Пътната отсечка е една от най-натоварените, а в същото време и компрометирана.

За „Даме Груев“  вече бяха гласувани средства за проектиране,дори бе пусната обществена поръчка, но никой не се яви. Тя бе една от позициите, за които трябваше да се направи детайлен проект, но нито една фирма не пожела да изготви техническото задание.

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев обясни, че от Голяма община са решили да направят директно договаряне за проекта на улицата с фирма, като договорът скоро трябва да бъде подписан. Той обаче все още няма информация коя е фирмата и дали процедурата е завършена. Кметът Иван Тотев пък бе написал в профила си във Фейсбук, че ще се тръгне към нова обществена поръчка за проектирането на улицата. Яснота трябва да има до края на лятото кой от двата подхода ще бъде избран.

Когато проектът бъде готов, ремонтът ще се прави на етапи, а на места улицата ще се разширява.  Предвижда се асфалтова настилка, нови тротоари и осветление, както и паркоместа.