Стартира подготовката за изграждане на два нови паркинга на територията на района "Централен". Новите места за паркиране ще бъдат изградени на ул. „Антон Тайнер“ и на бул. „6-ти Септември“.

Двата паркинга ще осигурят на живущи и гости на града над 60 места за паркиране на леки автомобили. От районната администрация съобщиха, че планират и изграждането на 10 паркоместа за туристически автобуси. 

„Паркингът на бул. „6-ти септември“ е в близост до Стария град и центъра на Пловдив, които очакваме да бъдат активно посещавани през следващите две години. За целта на входа на паркинга ще има монтирана бариера и срещу такса шофьорите на туристически автобуси ще могат да оставят превозните средства на охраняем паркинг“, поясни районният кмет Георги Стаменов.

В района на „Капитан Райчо“, където след премахване на гаражите, зоната има спешна нужда от облагородяване, ще бъде изграден вторият паркинг за 16 автомобили за живущите в квартала.

„Предвиждаме подобряване облика и на околните пространства - зелени площи, осветление, тротоарна настилка, пейки за отдих“, коментира Тошо Пашов, зам.-кмет в „Централен“.

Към момента тече процедура за избор на изпълнител. Планира се до средата на годината двата паркинга да бъдат завършени.

Район „Централен“ има разработени над 40 проекта за облагородяване на междублоковото пространство след премахването на гаражи и временни постройки през 2017г.

„През изминалите две години изградихме над 600 паркоместа за живущите в район „Централен“. През 2018г. продължаваме с това начинание“, казва г-н Стаменов и добавя, че това е част от цялостната благоустройствена политика на районната администрацията.