8165 "да" срещу 326 "не"! Това са резултатите до този момент от анкетата на TrafficNews.bg  "Искате ли грипна ваканция?" Съотношението е 25:1, което е достатъчно красноречиво за това какво мислят огромната част от нашите читатели - предимно учениците. Те имаха възможност да гласуват на живо във фейсбук страницата на Traffic News. Почти еднозначно според тях трябва да се обяви грипна ваканция...

Припомняме, вчера здравните власти в Пловдив обявиха, че на този етап грипна ваканция в града няма да има. което обаче не означава, че ситуацията няма да се промени още днес, ако се запази тенденцията за увеличаване на броя на болните и отсъстващи ученици. Ситуацията продължава да се следи от отдел „Образование” и Регионалната здравна инспекция в Пловдив. 

Междувременно редакционната ни поща е залята от сигнали на пловдивски ученици, които твърдят, че в класните стаи е кучи студ и те мръзнат. От СУ "Черноризец Храбър" например ни сигнализираха, че освен че има много деца, които идват болни на училище, парното в стаите не работи и е под 18 градуса. 

Други ученици пък си щракнаха дневника, за да ни покажат колко са отсъстващите в техния клас:

"Не знам защо трябва да чакат толкова, нали идеята е грипната ваканция да ограничи заболяваемостта. А изчакването увеличава контактите...", написа ученичка.

"Умираме от студ в училище!", ожалва се друга.

"Не мога да стана от леглото", проплака трета...

А други ни изпратиха колаж, посветен на "сагата" грипна ваканция:

Припомняме, че към 15 януари нивото на заболеваемостта продължава да бъде високо на територията на Пловдивска област. Остават в сила ограничителните мерки. Засега обаче "учебните занятия при учениците няма да бъдат преустановявани. Следим състоянието в училищата в областта. Ако в три последователни дни отсъстващите ученици в едно училище са над 30% процента от всички, директорите изпращат писмо към нас”, съобщи пред TrafficNews.bg д-р Коларова от РЗИ-Пловдив.