Възрастен мъж от Пловдив има нужда от кръв, за да живее. И то само от двама кръводарители месечно… такива обаче той трудно намира и затова му се налага да плаща на роми всеки месец. Пенсията му е само 200 лева и парите едвам му стигат. 83-годишният мъж е в последен стадий на рак на белите дробове и след всеки курс на химиотерапия има нужда от преливки. Историята на нуждаещия се пенсионер разказа Димитър Навущанов, който в края на миналата година направи хранилка за бездомни животни под тепетата. Той отишъл да дари кръв и случайно срещнал възрастния мъж.

„Ние дарихме кръв за него, но съвсем скоро той ще има отново нужда! Човекът е готов да дава цялата си пенсия само, за да остане още малко време със съпругата си. Мисля, че можем да намерим по двама души на месец, които да даряват на негово име, за да му спестим тези пари и да остане по-дълго с любимата си жена”, пише Димитър във фейсбук профила си.

Припомняме, че Димитър създаде автоматизирана хранилка за бездомни животни, чийто прототип е видял в Англия. 

Принципът на работа е прост - тръбата се пълни с храна или вода, и под собствената им тежест се регулира без да прелива, без да се мокри и едновременно с това стоейки пълна.