Сривът в Търговския регистър доведе до сериозни затруднения във всички инстутиции и ведомства. Всеки търси различни варианти, за да си свърши работа, а очевидно неволята е принудила дори държавните учереждения да прибегнат към нетрационни методи.

Вчера пловдивски бизнесмен отишъл да получи колет на гише в пощата. Той си дал личната карта, за да се легитимира, но не оказало, че това изобщо не е достатъчно , тъй като получател на адреса била посочена фирмата му. Служителката го уведомила, че трябва да докаже, че е собственик на въпросната фирма, а той я посъветвал да отвори регистъра. Тя му обяснила, че по обективни причини това няма как да стане и той се оказал в патова ситуация. 

Попитал какво решение предлага ведомството и жената на гишето му казала, че може да се легитимира с картата си за пазаруване в Метро! Тя приела картата като легитимен документ, тъй като там е посочено името, МОЛ и адрес. Пловдивчанинът успял да си вземе колета. "Живеем в абсурдна държава. Не ми се мисли ако трябва да направя нещо по сериозно от вземане на колет , как изобщо може да се случи" недоумява той. 

Пловдивски адвокат: Не е нормално в 21 век Търговския регистър да се архивира веднъж годишноАко няма бекъп на информацията, то данните от 2018 са изгубени безвъзвартно