Там където се строи, там няма войни. Това каза премиерът Бойко Борисов на работната срещата на премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич в Белград. "

Срещата е далеч по-лесна от срещата слидерите на Западните Балкани. Сърбия винаги е била в сърцето на Европа. Ние отново си говорим как да устроим Балканите , така че хората да живеят по- добре. Аз запознах колегите със срещата в София с лидерите на Западните Балкани", добави премиерът на България.

"Ние сме неразделна част от Европа. Трябва да покажем мъдрост, че сме си научили уроците. Аз съм оптимист, вярвам в колегата Вучич, че ще направят всичко възможно да скъсят сроковете за присъединяване към ЕС. Балканите много векове наред са генерирали само войни. Сега е ключов момент, много от големите играчи на света имат интереси на Балканите. Ние искаме единни Балкани, модерна инфраструктура, дигитална инфраструктура. Сега е момента лидерите на Западните балкани осъзнават, че са назад с ангажиментите си, трябва да наваксат.

 Имаме възможност за финансиране, рядък шанс е че срещата с Китай 16+1 също е в София. Продължаваме, отправяме към нашите приятели в Европа, че имат едни мъдри, сигурни Балкани, които не генерират проблеми, а спазват всички правила. Това което предлагаме като инвестиции ще доведе до по-големи доходи.", каза още Борисов. На срещата се изказаха и останалите трима премиери.