Бойко Борисов взима с 4000 лева по-малка заплата от тази на президента Румен Радев. Това заяви в сутрешния блок на БТВ премиерът по повод коментара на държавния глава за високия данък на старите коли.

"На Президента заплатата му е 11 хиляди лева. С 4 000 лева по-голяма от моята. Моята сега става 7 хиляди лева след толкова трудов стаж. "Бедността не е грях, когато взимаш 11 хиляди лева, нали?", заяви Борисов.

"90-та година, когато държавите си градяха политиката при нас какво ставаше? С кое от моите думи е нападение срещу президента. Той е в правото си да критикува, но не може като говори за бедността да не си спомни 150 години по времето на БСП как беше, като говори за партия - държава да не спомене и БСП.", добави още премиерът.

Борисов: Оставката на Валери Симеонов не се обсъжда, извинявам се отново на майкитеПремиерът заяви, че не е в неговите възможности да спре протестите

Той заяви още, че увеличението на доходите идва от спирането на контрабандата. Превенцията кара контрабандистите да не внасят.

„Каквото и да внесат ще ги хванем и те спират. По наше време чадър на контрабандисти не се е разпъвал. Нашата грешка беше, че не можах да наложа волята си да се обединим всички. Забогатяването на народа идва от всяка капчица, която влиза в държавния бюджет.", разясни премиерът.

Той опонира и думите на Корнелия Нинова, че е хвърлил държавата в хаос. Във всяка една сфера се повишават доходите и ще продължават да се увеличават с много по-бързи темпове, каза той и попита коя партия е подписала договора за „Белене“ и сега стоят два реактора за 3 млрд. Коя партия върза електромерите на хората за Мариците? Коя партия – БСП. При коя партия падна КТБ, продължи той. Съберете трите цифри и ще излязат 7 млрд. – я ги разпределете на хората, посочи още Борисов. Преди 2 г. заради същите тези приказки им казах: Заповядайте, направете правителство, но сега няма защо да го правя. Ако един от параметрите на държавата не беше добър, можеше да се говори за оставка каза Борисов.