Министър-председателят на България Бойко Борисов е приел оставката на вицепремиера Валери Симеонов, подадена официално преди минути, съобщават от правителствена информационна служба. Симеонов се оттегли след масовите протести в цяла България срещу него и в специално изявление обясни мотивите за решението си:

Причините са продължаващата медийна кампания срещу мен. Тя обаче вече не е само срещу мен, а и срещу народни представители от НФСБ, отново с вадене на думи от контекста, заяви Симеонов.

Това е медийна кампания, от която се възползват определени политически сили. Тя удря и по авторитета и рейтинга на правителството и се превръща в пречка на сегашното управление. Това не мога да си го позволя. Не става въпрос за мен като личност, а за управлението на страната. Не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък, създавайки предпоставки за протести. Не ми е детската мечта да бъде вицепремиер, а единствено, защото настояваха моите партньори, каза още Симеонов.

От този пост не съм си и помислял, че човек може да влиза в изпълнителната власт, за да има облаги. Няма драма в това мое решение да подам оставка. Решението съм го взел днес следобед, след като се консултирах с моята парламентарна група и моите партньори в лицето на г-н Каракачанов. Не подавам оставката, защото Борисов ми е казал, допълни лидерът на НФСБ.

Протестът успя: Валери Симеонов подаде оставка!*Това се е случило тази вечер

Първи коментар на Валери Симеонов, след като подаде оставка!Той разкри причините за решението си