От кандидат-кмет на Пловдив до член Секционна избирателна комисия. Тази съдба сполетя политическият активист Николай Иванов, който преди изборите анонсира, че ще се пробва за градоначалник.

По време на пресконференцията  той бе обявил, че е кандидат на„Обединена социалдемокрация”, а зад него била и партия МИР, както и русофилското движение. Подобна регистрация в ОИК обаче така и не постъпи и така Иванов не попадна в избирателните бюлетини.

Снощи Николай Иванов бе забелязан в ОИК – Пловдив като член на СИК. Пред камерата ни той отрече да се е кандидатирал за кмет на тези избори, но призна, че преди това два пъти се е пробвал, а може пак след четири години.

„ С този нисък праг на гражданско общество статуквото спечели с огромната си администрация”, коментира Николай Иванов резултатите от изборите.

През 2011 година  той изкара антирекордните 126 гласа за кмет на Община Пловдив . Сред най-интересните предложения на председателя на русофилското движение бяха безплатните погребения в Пловдив

На следващите избори през 2015 Иванов, който мина през Нова Зора, бе в БСП, въртеше се около АБВ, накрая отиде в МК „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”, като квота от Социалдемократическата партия.  Антирекордьорът по гласове в Пловдив обаче напусна преждевременно Зико, тъй като получил 47-мо място в листата за общински съветници, а не обещаното му 10-то място.

Появи се първият кандидат-кмет на Пловдив – обещава безплатни погребенияНиколай Иванов вече веднъж се е пробвал за градоначалник – изкара 126 гласа