Огромният интерес към жилищното строителство в Пловдив продължава от страна на инвеститорите. Освен в отредените за такъв тип строителство зони под тепетата, поглед се отправя и към други части на града, за които доскоро бе немислимо да се построят жилища. Новата инфраструктура благоприятства този тип намерения, а поредният пример е бул. „Северен”.

Тази седмица кметът Иван Тотев направи инспекция на булеварда, който трябва да свързва Брезовско шосе с Моста на Адата. До края на пътната отсечка остават 340 метра, а тя трябва да бъде открита през есента.

От южната страна на булеварда, близо до бул. „България” вече има няколко нови жилищни комплекси, като в процес на изграждане са още няколко. Кметът обясни, че заради новата пътна отсечка, няколко собственици на големи имоти, вече са започнали процедури по смяна на имотите си. Те се намират от североизточната част на бъдещия булевард, а най-големият е 16 дка. Той е със статут на производствен обект, но може да се направи за жилищно строителство.  До него има още няколко с големина между 4 и 8 дка, които са за ниско застрояване към този момент, показва справка в Агенцията  по кадастъра.

Повече за булеварда, вижте във ВИДЕОТО:

Новият булевард на Пловдив на финалната права, откриват го септември СНИМКИ и ВИДЕОИзграждат последните 340 метра от булевард „Северен