Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов заедно със своя екип и представители на ОП „Градини и паркове“ направи оглед с цел уточняване на озеленяването и местата за поставяне на ново осветление на паркинга на ул. „Антон Тайнер“ (зад заведението „Торо гранде“).

Начало на строителните дейности ще бъде дадено от представители на Община Пловдив на 21.05.2018 г. в 11 часа. Георги Стаменов напомня на всички собственици на автомобили в района в понеделник да освободят зоната около бъдещия паркинг.

 

„На входовете на жилищните сгради в квартала сме залепили уведомителни писма за проекта и за датата, на която започваме изграждането на паркинга“, казва кметът на „Централен“ и добавя, че новите 55 паркоместа ще бъдат готови за максимално кратко време. 

В непосредствена близост до мястото се намира и детската площадка на ул. „Капитан Райчо“ 42-44, която до броени седмици ще бъде готова. На този етап строителната фирма изчаква бетонът да набере якост, след което ще бъде положена ударопоглъщата настилка и ще бъдат монтирани съоръженията.

Напомняме, че след поредица от дискусии с живеещите в квартала се стигна до консенсус и изпълнителите стартираха работа на 23 април. Кметът инспектира и площадката в междублоковото пространство на ул. „Младежка“, която ще бъде готова най-късно през юни. „Площадката не е готова, но децата вече се събират на нея и играят до късно“, споделят жители на квартала.