Влюбена двойка ще се врече във вечна вярност във Виенския павилион в Цар Симеоновата градина днес. Младите хора са избрали датата 18.08.2018 г. неслучайно, надявайки се, че трите осмици ще им донесат късмет и семейно щастие.  

Общо 24 двойки ще сключат граждански брак в Пловдив днес. Седем от сватбите ще са в Централния дом на младоженците, по четири в зала „Тракия” и „Пълдин”, а девет двойки са избрали изнесен ритуал, съобщиха за TrafficNews.bg от общинското предприятие „Радостни обреди”.

Според техните наблюдения все повече младожинци избират изнесени ритуали и търсят нестандартни места за сключване на граждански брак. Предпочитан е Античният театър, като емблематичното за града място привлича предимно двойки, в които единият е чужденец. Интерес има и към къщите в Стария град, голяма част от които бяха реставрирани наскоро. Няколко сватби имаше вече и в Малката базилика и край Пеещите фонтани.  

Първият ритуал във Виенския павилион пък бе през 2015 г. Кметът на Пловдив Иван Тотев лично бракосъчета Александра Арабова и Илиан Колев навръх Цветница, а в ритуала му асистираше Амелия Гешева, която по това време беше директор на "Старинен Пловдив".