Две години и четири месеца за решетките. Това наказание получи 57-годишна касиерка на „Водоснабдяване и канализация“ Пловдив за присвояване на чужди пари в големи размери. По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив жената е осъдена за това, че в качеството си на длъжностно лице – касиер в счетоводствотона водното дружество в периода от 2 януари 2013 г. до 26 февруари 2016 година е присвоила чужди пари в големи размери – 140 672 лева, собственост на „ВиК“.

Районен съд-Пловдив е признал 57-годишната служителка за виновна и е наложил наказание „лишаване от свобода" за срок от две години и четири месеца при първоначален „общ" режим на изтърпяване.

По делото е установено, че касиерката е имала достъп до паричните суми на дружеството, които й били поверени.  В посочения тригодишен период от време, при нейна лична необходимост от парични средства, тя  е присвоявала различни суми. Общият размер на присвоените парични средства е 140 672 лева, като парите не са били върнати.

След като е била установена липсата на посочените средства в ощетеното юридическо лице, трудовото правоотношение със служителката е било прекратено. Присъдата не е влязла в сила и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.