Повечето банки се съобразяват с обявените почивни дни за Нова година и няма да работят от 31 декември до 3 януари. Изключение правят тези, които имат офиси в моловете и големите търговски вериги в София и страната, пише "Стандарт".

Например УниКредит Булбанк ще има дежурни поделения в цялата страна, които ще бъдат отворени на 31 декември и на 2 и 3 януари. Те са главно в моловете - Парадайз Център, България Мол и Мол Цариградско шосе, както и в супермаркетите Кауфланд и Метро, както и офиса в митница летище София. На 31 декември те ще са отворени от 10-10,30 ч и ще затворят в 16 ч. Офисът в митницата на летище София ще работи само до 13 ч. На 2 и 3 януари дежурните офиси на банката ще отворят врати от 9 ч или 10 ч, а най-често ще работят до 19,15 ч. Офисът в България Мол обаче ще бъде отворен чак до 20,45 часа.

Дежурните поделения на Банка ДСК в моловете на практика няма да имат почивен ден и ще се съобразят с работното време на търговските центрове. В последния ден на годината ще отворят в 10 ч и ще приключат в 18 или 20 ч. В първия ден на новата 2016 г. ще започнат работа в 12-13 ч и ще затварят в 20-22 ч. На 2 и 3 януари ще отворят врати още в 10 ч.

За Райфайзенбанк извънредно ще работи само офисът в София Мега Мол - на 31 от 10 до 18 ч.

ПИБ ще има 43 дежурни офиса в страната, които на 31 декември ще работят до 12 ч. На 1 януари ще работи офисът на ПИБ в Банско, а на 3 януари ще отворят врати офисите в моловете.

По време на почивните дни гражданите могат да посещават и зоните за самообслужване (за трезорите, които имат такива) или да ползват интернет банкирането. По празниците редовно ще се зареждат и неколкостотин банкомата в цялата страна. Ако температурата навън падне под минус 10 градуса, се препоръчва да потърсим АТМ устройство, което е в затворено помещение. Независимо от работното време транзакциите ще се извършват съобразно официалните празници, съобщават от БОРИКА-БАНКСЕРВИЗ.

Така например ако сте внесли пари по сметка на 31 декември, 1 или 2 януари, вальорът (фактическото прехвърляне на сумата) ще бъде на 4 януари. На 30 декември сетълментът ще приема нареждания до 14 часа вместо до 13,30 ч, но последният в 16 часа няма да се изпълнява.

Още новини ТУК
TNS.bg