Хеликоптер на авиобаза Крумово спаси тежко болна жена от кърджалийското село Черничево. Военните са участвали в хуманитарна мисия и са извършили и полет за оглед на пораженията върху далекопроводите в района. В авиобазата днес пристигна и военният министър Николай Ненчев, който лично благодари на спасителите за свършената работа.

„Беше евакуирана тежко болна жена от село Черничево, до южната граница, в тежко състояние и така беше спасен отново човешки живот”, съобщи бригаден генерал Пeтьо Мирчев – командир на авиобаза Крумово.

Операцията се е проведе в района, в който снежната покривка е по-висока от два метра, а пътят до селото е непроходим.

„Времето беше много лошо, много ниска видимост, от селото хората бяха направили една площадка за кацане. Изпълнихме кацането. Медицински екип успя да се изведе жената и после я транспортирахме до Кърджали”, разказа пред TrafficNews.bg майор Йордан Йорданов.

Военният министър съобщи, че ще поиска специално от премиера Бойко Борисов пилотите и спасителите от авиобазата в Крумово да бъдат поощрени за денонощната работа в последните дни. Според него най-тежкото тепърва предстои.

„Нещата се нормализират, безпокоя се за следващите няколко дни, защото метеорологичната прогноза не е благоприятна”, заяви пред журналисти военният министър Николай Ненчев.

Родилката, която беше евакуирана с хеликоптер от кърджалийското село Горно Прахово вчера е в стабилно състояние, съобщиха от болницата. Очаква се тя да роди до края на седмицата.

TrafficNews.bg