Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва във възпоменателното отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски днес в Карлово.

Церемонията ще се проведе пред паметника на Апостола от 18.00 часа. От 19.00 часа в Народно читалище "Васил Левски – 1861" Илияна Йотова ще присъства на спектакъла "Васил Левски – един неосъществен сценарий", подготвен от учениците от СУ "Васил Левски".

От 09.00 часа в храм "Св. Богородица" в Карлово ще бъдат отслужени архиерейска света Литургия и панихида в памет на Апостола.

От 11.00 часа ще се състои възпоменателен митинг-поклонение на площад "Васил Левски", ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Апостола, след което ще тръгне шествие до родната му къща.

Програмата по повод годишнината от трагичната гибел на Левски завършва в 18.00 часа в НЧ "Васил Левски" с представянето на спектакъла "Великденско вино" на читалищен театър "Елена Снежина".

Възпоменателното отбелязване е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Съорганизатори са Национален музей "Васил Левски", Фондация "Васил Левски", 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ "Васил Левски" и НЧ "Васил Левски – 1861 г."

Дела трябват, а не думи! Отбелязваме 146 години от гибелта на Васил ЛевскиЛевски е един от ония политически мъже, който още приживе с идеи, смелост и деятелност, с единство на думи и дела печели признание