Две пътнички в таксиметров автомобил са пострадали при катастрофата в подлеза на „Гладстон” днес в Пловдив.
Около 7 часа служители от сектор “Пътна полиция” били изпратени на сигнал за произшествието, настъпило в подлеза на ул. “Гладстон”. Според първоначалната информация лек автомобил “Фолксваген Голф” със софийска регистрация, който се движил към бул. “Княгиня Мария Луиза”, преминал през ограничителните колчета и навлязъл в лентата за насрещно движение. Там колата се сблъскала с таксиметров автомобил “Рено”, завъртяла се и се ударила в ограда. В болница за преглед са били транспортирани две пловдивчанки на 36 години и на 56-години, които пътували в таксито. По-възрастната жена е хоспитализирана, а по-младата е изписана за домашно лечение.
Пияни младежи са предизвикали катастрофата, разбра ексклузивно TrafficNews.bg. Това е разказал на служител от комуналната фирма "Чистота" Юри Танев таксиметровия шофьор, участвал в мелето. След инцидента младежите от леката кола със софийска регистрация са излезли от автомобила и в момента, в който са разбрали, че две от пътничките в таксито са пострадали, са избягали от мястото на катастрофата, изоставяйки колата си.
„Таксито е управлявано от 43-годишен мъж от Пловдив. Той е тестван за алкохол, резултатът е отрицателен. Издирва са водачът на “Фолксваген”-а, който е изоставил колата и напуснал местопроизшествието.”, съобщиха от МВР-Пловдив.
Според таксиметровия шофьор младежите са били употребили алкохол. Към обяд районът на инцидентът все още не е разчистен.
От удара предната дясна гума на леката кола и бронята й са изхвърчали на около 10 метра, а таксито се е забило в разделителните колчета в подлеза.
"Тук карат много бързо. Като състезатели са", твърдят пешеходци в подлеза. В района продължава да има голямо задръстване в посока от бул. "Мария Луиза" към бул. "Руски". Движението се регулира от регулировчици.

TrafficNews.bg