Брошура „тип вестник” днес обиколи банките на общинските съветници под тепетата, за да ги „информира” за един от скандалите, който избухна преди повече от година. Вече близо 2 години ловно-рибарско съюз „Съединение 1906” са в пререкания с областния управител Здравко Димитров за няколко постройки и терен в Община Съединение.

Основният спор е сграда от 68 кв. м. в местността Калето в землището на Церетелево, построена върху държавна земя на терен 5,5 декара.  Постройката, заедно с втора вила и язовир, е била предмет на 7-годишен съдебен спор. В крайна сметка имотът бе присъден на държавата, а част от постройките на общината, като според ловците в момента парцелът се подготвя за продажба.

Общинският съветник Камен Шишманов организира протести срещу действията на губернатора, като той стоеше и зад раздаването на въпросния вестник днес. Той е със заглавие „Негово областно Височество Зико Phasianus”. Фазанът не е случайно споменат, тъй като според Камен Шишманов Зико му казал в частен разговор ,че той има интерес към земята в местността, за да гледа фазани.

Здравко Димитров отхвърля твърденията и заявява, че той спазва закона и изхожда единствено от него.

Заради вестника на няколко пъти общинският съветник от хората на Здравко Димитров Ангел Ангелов влезе в словесни пререкания с Камен Шишманов.

„Много благодаря на г-н Шишманов за вестника, който е написал. Изключително четиво. Интересува ме дали ще има следващ брой и дали ще мога да си направя абонамент. Ще има ли отстъпка?”, заяви иронично Ангелов.

Шишманов отвърна, че не той е писал вестника, но призна, че е съдействал за неговото издаване.

„И аз го получих по пощата. Вътре фактите са точни, няма обидни квалификации, а само закачки”, каза кадърът на ВМРО.

По-късно Ангелов отново хвърли нова фраза:

„Препоръчвам на г-н Шишманов следващият път да сложи и кръстословица във вестника, за да е по-интересен на своите читатели”.

Кметът Иван Тотев също се включи в темата за вестника.

„Аз получавам само вестници на Кауфланд. Нито на Дани Каназирева съм получавал, нито този…”, каза кметът.

Ето и част от съдържанието на четивото „със закачки”: