12 линии от градския транспорт на Пловдив ще бъдат с променени маршрути, научи TrafficNews.bg. Така 5 линии ще имат по-дълги маршрути, а други ще бъдат с повече на брой автобуси.  Повечето от предложенията са дошли от самите превозвачи, а други са в съответствие с новата политика на Общината да намали интервалите между отделните автобуси. Предложенията са качени за обсъждане на сайта на Общината, а след това ще бъдат гласувани в Общинския съвет.  

Едно от приетите предложения е линия номер 15 да се движи до село Войводиново.  Искането е отправено, след като различни компании, позиционирани в селото, са поискали градски транспорт до там. Освен това автобусите през делничните дни ще се увеличат от 7 на 10, което ще ги направи по-чести.

Друга промяна на маршрут, която ще бъде гласувана, е на линия номер 17.  В момента последна спирка на линията е на обръщалото на бул. „Свобода”. След промените рейсовете ще се движат до квартал „Прослав”, като линията ще продължава по бул. „6 септември”. Борят на автобусите ще се вдигне от 10 на 11 .

В промяната на схемата ще влезе и линия 113, която макар да се движи до квартал „Остромила” вече, ще трябва да мине и през тази процедура.

За нуждите на шофьори и кондуктори, последните спирки на линиите 9 и 37 ще бъдат изместени. Така последната спирка на линия 9 ще бъде в зона А12 в Тракия, а на 37 се мести от спирка Индустриална на Авторемонтния завод.

Автобусите по въпросните линии ще бъдат увеличени, както и на номерата 18,21, 29, 222, 26 и 44. Най-голямо увеличение ще има по линията 222. Там автобусите вече ще бъдат 10, вместо досегашните 6.