„Това, което слънчевите лъчи са за цветята, е усмивката за човечеството!”, „Усмихни се! Денят е прекрасен”, „Най-доброто огледало е истинският приятел”, „Единственият начин да имаш приятел е ти да бъдеш такъв”, „Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от ничие одобрение”.

Това са малка част от посланията, които децата от Общински Младежки Клуб Родолюбец в Раковски отправиха към своите съграждани в навечерието на празника на любовта Свети Валентин. Родолюбците изписаха посланията си върху пъстри сърца, които служители на ОП "Благоустрояване и превенция" поставиха по дърветата в центъра на квартал Секирово и пред сградата на община Раковски.

"Идеята ни е да внесем повече добро настроение в родния ни град, да има повече усмивки и повече пламъчета  в очите на всички", обясниха идеята за създаването на дървета на любовта децата.

Секретарят на местната общинска комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Веселин Делипетров пък изрази надежда  гражданите да оценят старанието на децата, които въпреки натоварената си програма намериха време да създадат настроение в града.

"Когато се работи добре с подрастващите и те бъдат насочени към полезни дейности, които да са в полза на обществото няма как да не се получават и добри резултати. Изказвам голямата си благодарност към децата за старанието, което са положили, и времето, което са отделили", сподели Делипетров.