Университетът по хранителни технологии – Пловдив, тържествено ще открие новата академична 2014/2015 година на 23 септември 2014 г. (вторник). В 9.00 часа в двора на УХТ започва празнична програма. Церемонията по откриването е в 10.00 часа в аула „Милен Бешков” (Централен корпус). Ръководството на УХТ ще посрещне официални гости от страната и чужбина. Сред тях кметът на Пловдив Иван Тотев  и представители на Общината, делегация от Московския държавен университет по технологии и управление и Посолството на Руската федерация в България, ректори на пловдивските висши училища, представители на Съвета на настоятелите на УХТ.

Проф. д.и.н. Валентина Иванова – ректор на Московския държавен университет по технологии и управление, ще бъде удостоена с почетното звание „доктор хонорис кауза”. 

УХТ проведе успешна кандидатстудентска кампания и изпълни на сто процента държавната поръчка за образователно-квалификационните степени „бакалавър” и „магистър”, като общо бяха приети 894-и студенти, както и 150 студенти „платено обучение”. И след тази кандидатстудентска кампания интересът към специалностите на Университета по хранителни технологии е реален факт. 

TrafficNews.bg